31 Ocak 2013

KAŞARLI SİMİT


MALZEMELER:

7 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 kuçuk paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
kavrulmuş susam
4 çorba kaşığı pekmez
kaşar rendesi

YAPILIŞI:

    Maya ve şeker bir kaba alınır. Üzerine bir bardak ılık su koyulur ve maya eritilir.Eriyen mayanın içerisine un , sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar su ( su yavaş yavaş ilave edilir, hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı) ile hamur yoğrulur.Hamur  1-1,5  saat mayalanması için bekletilir. Pekmez 1 su bardağı su ile karıştırılır. Mayalanan hamurdan kuçuk parçalar alınıp el ile yuvarlak açılarak, içerisine kaşar rendesi koyularak rulo şeklinde kıvrılır ve simit şekli verilir. Yaptığımız simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır..



AFİYET OLSUN

10 yorum :

  1. Nasıl güzel kabarmış, simit sarayının açmalarına benzemiş. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Canım nefis olmuş simitlerin çıtır
    çıtır.Yanında çay,beyaz peynir,doma
    tes varsa hemen geliyorum:)))
    Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Offf nasıl güzel kabarmış ve sevdiğim gibi bol susamlı..
    Ellerine sağlık canım..:))

    YanıtlaSil
  4. simitden vazgeçilmez enfes görüntü canım çekti eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım:)
    çok nefis görünüyolar bu simitler:)
    evvel zamanda bende yapmıştım:)))))

    YanıtlaSil
  6. susamlı her şeyi severim ama simit başka o na bayılırım :)mis gibi olmuş canım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Şehrinaz'ım ellerine sağlık şahane görünüyor. Çok severim çok. Olsada yesem:)
    Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  8. süper bir görüntü... yanina cay mmmmhhhh
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. Bol susamlı,çıtır çıtır olmuşlar,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...