MALZEMELER:
7 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 kuçuk paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
kavrulmuş susam
4 çorba kaşığı pekmez
kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Maya ve şeker bir kaba alınır. Üzerine bir bardak ılık su koyulur ve maya eritilir.Eriyen mayanın içerisine un , sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar su ( su yavaş yavaş ilave edilir, hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı) ile hamur yoğrulur.Hamur 1-1,5 saat mayalanması için bekletilir. Pekmez 1 su bardağı su ile karıştırılır. Mayalanan hamurdan kuçuk parçalar alınıp el ile yuvarlak açılarak, içerisine kaşar rendesi koyularak rulo şeklinde kıvrılır ve simit şekli verilir. Yaptığımız simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır..
AFİYET OLSUN
Nasıl güzel kabarmış, simit sarayının açmalarına benzemiş. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım nefis olmuş simitlerin çıtır
YanıtlaSilçıtır.Yanında çay,beyaz peynir,doma
tes varsa hemen geliyorum:)))
Ellerine sağlık,sevgiler...
Offf nasıl güzel kabarmış ve sevdiğim gibi bol susamlı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..:))
simitden vazgeçilmez enfes görüntü canım çekti eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilçok nefis görünüyolar bu simitler:)
evvel zamanda bende yapmıştım:)))))
eline sağlık canım
YanıtlaSilsusamlı her şeyi severim ama simit başka o na bayılırım :)mis gibi olmuş canım eline sağlık..
YanıtlaSilŞehrinaz'ım ellerine sağlık şahane görünüyor. Çok severim çok. Olsada yesem:)
YanıtlaSilHayırlı cumalar..
süper bir görüntü... yanina cay mmmmhhhh
YanıtlaSilellerine saglik
Bol susamlı,çıtır çıtır olmuşlar,ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSil