22 Kasım 2012

AŞURE


   Muharrem ayına girince evlerde aşureler kaynamaya başladı. Bende haftaya yapacağım inşallah :)


MALZEMELER:

2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı kuru fasulye(haşlanmış)
yarım su bardağı pirinç
15 tane kayısı (küçük doğranmış)
10 tane incir(küçük doğranmış)
1 su bardağı üzüm
1 tane elma (küp doğranmış)
1 çimdik tuz
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 kilo şeker
1 tane çubuk tarçın
1 su bardağı süt
fındık ,fıstık , nar


YAPILIŞI:

  Buğday geniş bir tencereye alınır. Üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyulup bir taşım kaynatılır. Bir gece yada 4-5 saat kapak kapatilarak bekletilir. Bekletilen buğdaya yine 4 parmak geçecek kadar su eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Buğdaylar yumuşamaya yakın pirinç, nohut , fasulye , tuz, şeker        ( zevkinize göre tadını ayarlayabilirsiniz ) ve çubuk tarçın ilave edilir. Kaynamaya devam ederken sırası ile elma , üzüm , kayısı ve incir koyulup malzeme yumuşayana kadar kaynatılır. En son süt ve portakal kabuğu eklenip ocaktan alınır ( bekledikce suyunu çekebileceği için susuz olmamasına dikkat edelim ). Servis yapılacak  kaselere boşaltılır ve servise yakın üzerinin malzemesi eklenir...

NOT: süt kullanmayabilirsiniz... ortalama 12-15 kase olabilir. Kasenin büyüklüğüne gore değişebilir.

AFİYET OLSUN 

19 yorum :

  1. Yağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. ohh mislerr gibii.
    allah kabul etsn canım.
    ablacığının ellerine saağlık..
    babacığımı sormuşsun bi tanem,Allah razı olsun sendenn..ama hiç bir değişiklik yok..:(
    bekliyoruz,hakkımızda hayırlı olanı versin rabbim..
    :(
    öpüyrum canımm.
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  3. offff.olsada yesem canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ablanın ellerine sağlık Şehrinazcım. Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  5. Canım ablanın ellerine sağlık.Allah
    kabul etsin,tekrarlarına kavuştur
    sun inşallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Allah kabul etsin canım. Ablanın ellerine sağlık. Ben de dört gözle bekliyorum annemin aşuresini :))

    YanıtlaSil
  7. abla'cın erkenden yamış ne güze.ellerine sağlık olsun,Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  8. canım Allah kabul etsinnn..
    bereketli olsun..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ablanın ellerine sağlık,nefis görünüyor.Hayırlı akşamlar:)

    YanıtlaSil
  10. aşure yapana Allah kabul etsin denir bizde ,bende size diyorum ,gerçekten
    güzel olmuş blogunuz çok güzel geldim ve ekledim her daim izlemeye değer

    YanıtlaSil
  11. O kadar aşure yedim elmalısını hiç yememiştim. Ablanızın da sizin de ellerinize sağlık. Allah kabul etsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Cumartesi sendeyim o halde canım aşure yemeye:)

    YanıtlaSil
  13. Kendi ismin ayrı, blog ismin ayrı güzel..Canım benim seninde, ablanında ellerine sağlık çok güzel olmuş. Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
  14. OH OH AFİYET ŞEKER OLSUN YİYENLERE ELLERİNİZE SAĞLIK
    ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkürler arkadaşlar , zeynepcim her zaman beklerim...

    YanıtlaSil
  16. Allah kabul etsin.Ellerinize sağlık.
    http://hulyalilezzetler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. canımcım ablanında seninde ellerine sağlık şimdi sende yapıyorsun sanada banada kolay gelsin:)))

    YanıtlaSil
  18. CANIM ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    ABLACIĞININ ELLERİNE SAĞLIK SELAMLAR:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...