Muharrem ayına girince evlerde aşureler kaynamaya başladı. Bende haftaya yapacağım inşallah :)
MALZEMELER:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı kuru fasulye(haşlanmış)
yarım su bardağı pirinç
15 tane kayısı (küçük doğranmış)
10 tane incir(küçük doğranmış)
1 su bardağı üzüm
1 tane elma (küp doğranmış)
1 çimdik tuz
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 kilo şeker
1 tane çubuk tarçın
1 su bardağı süt
fındık ,fıstık , nar
YAPILIŞI:
Buğday geniş bir tencereye alınır. Üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyulup bir taşım kaynatılır. Bir gece yada 4-5 saat kapak kapatilarak bekletilir. Bekletilen buğdaya yine 4 parmak geçecek kadar su eklenip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Buğdaylar yumuşamaya yakın pirinç, nohut , fasulye , tuz, şeker ( zevkinize göre tadını ayarlayabilirsiniz ) ve çubuk tarçın ilave edilir. Kaynamaya devam ederken sırası ile elma , üzüm , kayısı ve incir koyulup malzeme yumuşayana kadar kaynatılır. En son süt ve portakal kabuğu eklenip ocaktan alınır ( bekledikce suyunu çekebileceği için susuz olmamasına dikkat edelim ). Servis yapılacak kaselere boşaltılır ve servise yakın üzerinin malzemesi eklenir...
NOT: süt kullanmayabilirsiniz... ortalama 12-15 kase olabilir. Kasenin büyüklüğüne gore değişebilir.
AFİYET OLSUN
Yağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ohh mislerr gibii.
YanıtlaSilallah kabul etsn canım.
ablacığının ellerine saağlık..
babacığımı sormuşsun bi tanem,Allah razı olsun sendenn..ama hiç bir değişiklik yok..:(
bekliyoruz,hakkımızda hayırlı olanı versin rabbim..
:(
öpüyrum canımm.
muhabbetle..
offff.olsada yesem canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAblanın ellerine sağlık Şehrinazcım. Allah kabul etsin..
YanıtlaSilCanım ablanın ellerine sağlık.Allah
YanıtlaSilkabul etsin,tekrarlarına kavuştur
sun inşallah sevgiler...
Allah kabul etsin canım. Ablanın ellerine sağlık. Ben de dört gözle bekliyorum annemin aşuresini :))
YanıtlaSilabla'cın erkenden yamış ne güze.ellerine sağlık olsun,Allah kabul etsin..
YanıtlaSilcanım Allah kabul etsinnn..
YanıtlaSilbereketli olsun..
sevgiler...
Ablanın ellerine sağlık,nefis görünüyor.Hayırlı akşamlar:)
YanıtlaSilaşure yapana Allah kabul etsin denir bizde ,bende size diyorum ,gerçekten
YanıtlaSilgüzel olmuş blogunuz çok güzel geldim ve ekledim her daim izlemeye değer
O kadar aşure yedim elmalısını hiç yememiştim. Ablanızın da sizin de ellerinize sağlık. Allah kabul etsin. Sevgiler.
YanıtlaSilCumartesi sendeyim o halde canım aşure yemeye:)
YanıtlaSilKendi ismin ayrı, blog ismin ayrı güzel..Canım benim seninde, ablanında ellerine sağlık çok güzel olmuş. Allah kabul etsin.
YanıtlaSilOH OH AFİYET ŞEKER OLSUN YİYENLERE ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
çok teşekkürler arkadaşlar , zeynepcim her zaman beklerim...
YanıtlaSilAllah kabul etsin.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://hulyalilezzetler.blogspot.com/
canımcım ablanında seninde ellerine sağlık şimdi sende yapıyorsun sanada banada kolay gelsin:)))
YanıtlaSilCANIM ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilABLACIĞININ ELLERİNE SAĞLIK SELAMLAR:)
Ellerine sağlık...
YanıtlaSil