13 Temmuz 2012

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI



    Ablamın yanında geçirdiğimiz tatil boyunca , fırsat bu fırsat dedim ve sizler için tariflerinden birkaçını resimledim. Şimdi de ablamın yardımcısı Ayşe Abla'nın sofralarınızı şenlendirecek  güzel bir tarifiyle yolumuza devam ediyoruz :) Çiçek enginarın dolma içi ile birleşmesi sonucu görünümü hoş , yemesi zevkli güzel bir aperatif yemek. Lezzetli olması bir yana yapmasıda kolay ve pratik. İşte tarifimiz...

MALZEMELER :

1 adet soyulmamış enginar çiçeği
2 adet kuru soğan
1 su bardağı prinç
Yarım bağ maydanoz
Yarım su bardağı domates suyu
1 çorba kaşığı nane
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI :

Enginar 1 saate yakın haşlanır. İç malzemesi için yemeklik doğranmış kuru soğan, zeytinyağı ile kavrulduktan sonra içerisine domates suyu ,pirinç , maydanoz , nane ve tuzunuda eklenip karıştırılır. Daha sonra enginarın yaprak aralarına doldurulur. Enginar dolması , pirinçler yumuşayana kadar buharda pişirilir...





AFİYET OLSUN



5 yorum :

  1. Eminim lezetlidir,hic yemedim pisirmedimde enginar,aliskanlik heralde annemde yapmamisti,yapsaydi belki bende yapardim ,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Enginar dolamsını çok severim,ama ben domates suyu koymam ,Reyhan'cım.Beyaz yaparım, birde içinin tüyünü tatlı kaşığıyla oyup,çıkarırım.Pişirirkende hepsini beraber pişiririm.Ama bu yöntemi özellikle domateslisini merak ettim,sunum 4 4 lük.Yapanların eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sunuma bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. oyyy o kadar çok severiz kızımla,kavga edecek kadar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. afiyet olsun sana şekerim. hiç denemedim ama görüntü şahane. sevgiler selamlar çok öpüyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...