Bu şekilde portakal reçelini ilk dayımın eşi Seval abla'da yemiştim ve tarifini almıştım.Tam portakalın da mevsimi olduğu için yapmak istedim:) Harika bir reçel sizlere de tavsiye ederim SEVGİLERİMLE....
MALZEMELER:
1 kilo portakal
1 kilo şeker
4-5 damla limonsuyu
YAPILIŞI:
Portakalların dışlarını yıkayıp bir tencereye alalım.Üzerlerini geçecek kadar su doldurup 5-6 dakika kaynatalım.Bu şekilde sarı suyu gidene kadar ,suyunu 5-6 defa değiştirerek kaynatalım. Portakalları enine ince kesip tencereye dizelim.Üzerine şekeri koyup kısık ateşte 15-20 dakika kaynatalım.Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocağın altını kapatalım.Sıcak olarak portakalları kavanoza dizip,( bu ölçü ile bir kavanoz reçel oldu isterseniz fazlalaştırıp azaltabilirsiniz ) suyunu da üzerine ekleyip ağzını sıkıca kapatıp kavanozu soğuyana kadar tersini çevirip bekletelim...
AFİYET OLSUN
çok şirin görünüyorlar,ellerine sağlık,sizlere afiyet olsun...selamlar :)
YanıtlaSilportakal en sevdiğim meyvelerden biridir ama bir türlü reçelini yapmadım. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş. sevgiler
YanıtlaSilPortakal kabuğunu doğrayarak veya sadece içiyle yapıyoruz ama bu daha değişikmiş,tatlı gibi olmuş çok güzel.
YanıtlaSilİyi haftasonları.
denemedim ama görüntü muhteşem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPortakal reçelinin en sevdiğim şeklidir.Bu yıl yapacağım Yafa portakallarının çıkmasını bekliyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilbu şekilde reçelinin yapıldığını bilmiyordum farklı olmuş,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKabuklu yapıldığını ilk görüyorum,deneyeceğim..Kavanozda nasılda güzel gözüküyor..Ellerine sağlık..Sevgiler:)
YanıtlaSilTam mevsimi hakikaten iyi fikir, ayrıca ben kabuklu hiç bilmem.Sadece havuç ve portakalı karışık bilirim.Süper fikir olmuş, ayrıca sunum da çok güzel
YanıtlaSilNasıl güzel görünüyor ama yaa..:))
YanıtlaSilBir dilim ekmeğin üzerinde hayal ediyorum şu an..
Nefisss,nefissss..
Ellerine sağlık canım..
bende yaptım ama bu şekilde değil çok şık olmuş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler.
Çok güzel olmuş .Ellerine saglık..Sevgiler..
YanıtlaSilbir çilek reçeli birde portakal reçeli asla vazgeçemediğim reçeller.ellerinize sağlık şahane görünüyor.
YanıtlaSilayyy görünüsüne bayildim,harika olmus canim.eminim ki tadida öyle.
YanıtlaSilAfiyet olsun
portakal reçelini hiç kabuğuyla denememiştim .çok güzel olmuş.eline ,emeğine sağlık.:)Ayrıca biz de Seyristanbul.com bloğumuzda adım adım Twittera üye olmayı anlattık, siz de ondan faydalanabilirsiniz.
YanıtlaSilMerhaba, çok güzel bir reçel olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Annem de her sene benzer tarifle yapar ve severek tüketiriz.
Sevgiler.
Harika bir görüntü ellerinize saglik,portakallari dilimleyip sekerini ekledikten sonra su ilave ediyor musunuz,koyuluyorsa ne kadar
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için ayrı ayrı çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilsevgili yıldız su hiç ilave etmedim. şekerin erimesi ile sulanıp kaynayınca suyunu biraz çekip koyulaştı...
Hiç bilmiyordum ,ne kadar güzel oluyormuş. Ellerinize saglık..
YanıtlaSilnice pics!!! enjoyed your blog...
YanıtlaSilvisit my blog...
http://voguelyvan.blogspot.com/
kisses!!!
ellerıne sağlık canım kışa yakışır harıka bır recel olmus afıyetle..
YanıtlaSildilim dilim pişirmek ne güzel fikirmiş. biz hep doğrarız küp küp. bir dahaki sefere dilim yapayım inşallah.
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
portakalcıklarım şekerle buluştu kaynıyor:) merakla sabahı bekliyorummm..
YanıtlaSil