27 Ocak 2012

PORTAKAL REÇELİ



Bu şekilde portakal reçelini ilk dayımın eşi Seval abla'da yemiştim ve tarifini almıştım.Tam portakalın da mevsimi olduğu için yapmak istedim:) Harika bir reçel sizlere de tavsiye ederim SEVGİLERİMLE....

MALZEMELER:

1 kilo portakal
1 kilo şeker
4-5 damla limonsuyu

YAPILIŞI:

Portakalların dışlarını yıkayıp bir tencereye alalım.Üzerlerini geçecek kadar su doldurup 5-6 dakika kaynatalım.Bu şekilde sarı suyu gidene kadar ,suyunu 5-6 defa değiştirerek kaynatalım. Portakalları enine ince kesip tencereye dizelim.Üzerine şekeri koyup kısık ateşte 15-20 dakika kaynatalım.Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocağın altını kapatalım.Sıcak olarak portakalları kavanoza dizip,( bu ölçü ile bir kavanoz reçel oldu isterseniz fazlalaştırıp azaltabilirsiniz ) suyunu da üzerine ekleyip ağzını sıkıca kapatıp kavanozu soğuyana kadar tersini çevirip bekletelim...



AFİYET OLSUN

22 yorum :

  1. çok şirin görünüyorlar,ellerine sağlık,sizlere afiyet olsun...selamlar :)

    YanıtlayınSil
  2. portakal en sevdiğim meyvelerden biridir ama bir türlü reçelini yapmadım. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş. sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Portakal kabuğunu doğrayarak veya sadece içiyle yapıyoruz ama bu daha değişikmiş,tatlı gibi olmuş çok güzel.
    İyi haftasonları.

    YanıtlayınSil
  4. denemedim ama görüntü muhteşem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. Portakal reçelinin en sevdiğim şeklidir.Bu yıl yapacağım Yafa portakallarının çıkmasını bekliyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  6. bu şekilde reçelinin yapıldığını bilmiyordum farklı olmuş,ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  7. Kabuklu yapıldığını ilk görüyorum,deneyeceğim..Kavanozda nasılda güzel gözüküyor..Ellerine sağlık..Sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  8. Tam mevsimi hakikaten iyi fikir, ayrıca ben kabuklu hiç bilmem.Sadece havuç ve portakalı karışık bilirim.Süper fikir olmuş, ayrıca sunum da çok güzel

    YanıtlayınSil
  9. Nasıl güzel görünüyor ama yaa..:))
    Bir dilim ekmeğin üzerinde hayal ediyorum şu an..
    Nefisss,nefissss..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  10. bende yaptım ama bu şekilde değil çok şık olmuş ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlayınSil
  11. Çok güzel olmuş .Ellerine saglık..Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  12. bir çilek reçeli birde portakal reçeli asla vazgeçemediğim reçeller.ellerinize sağlık şahane görünüyor.

    YanıtlayınSil
  13. ayyy görünüsüne bayildim,harika olmus canim.eminim ki tadida öyle.
    Afiyet olsun

    YanıtlayınSil
  14. portakal reçelini hiç kabuğuyla denememiştim .çok güzel olmuş.eline ,emeğine sağlık.:)Ayrıca biz de Seyristanbul.com bloğumuzda adım adım Twittera üye olmayı anlattık, siz de ondan faydalanabilirsiniz.

    YanıtlayınSil
  15. Merhaba, çok güzel bir reçel olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Annem de her sene benzer tarifle yapar ve severek tüketiriz.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  16. Harika bir görüntü ellerinize saglik,portakallari dilimleyip sekerini ekledikten sonra su ilave ediyor musunuz,koyuluyorsa ne kadar

    YanıtlayınSil
  17. güzel yorumlarınız için ayrı ayrı çok teşekkür ederim:)

    sevgili yıldız su hiç ilave etmedim. şekerin erimesi ile sulanıp kaynayınca suyunu biraz çekip koyulaştı...

    YanıtlayınSil
  18. Hiç bilmiyordum ,ne kadar güzel oluyormuş. Ellerinize saglık..

    YanıtlayınSil
  19. nice pics!!! enjoyed your blog...

    visit my blog...

    http://voguelyvan.blogspot.com/

    kisses!!!

    YanıtlayınSil
  20. ellerıne sağlık canım kışa yakışır harıka bır recel olmus afıyetle..

    YanıtlayınSil
  21. dilim dilim pişirmek ne güzel fikirmiş. biz hep doğrarız küp küp. bir dahaki sefere dilim yapayım inşallah.

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  22. portakalcıklarım şekerle buluştu kaynıyor:) merakla sabahı bekliyorummm..

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...