Kek dolmasının tarifini biraz geciktirdim.Daha net anlatım olması için, yapım aşamalarını görüntüleyerek yazmak istedim.. Herkese sevgiler.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 top damla sakızı
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şekerimizi bir kaba koyup çırpıcı yardımı ile 1-2 dakika çırpalım.Daha sonra diğer malzemelerimizi de ilave edip bir müddet karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak cam tepsimize koyup 180 derece ayarladığımız fırında pişirmeye bırakalım.Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyalım.Süt ,un ve şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.Altını kapatıp içerisine hindistan cevizi ve damla sakızını da ilave edip sakız eriyene kadar karıştıralım.Pişen kekimizi çok fazla soğutmadan enine ikiye bölelim.Bir parçasını ağzı kapaklı derin bir kabın içerisine yerleştirelim.Kremayı kekin içine döküp diğer kek parçasını kremanın üzerini kapatacak şekilde kesip kremanın üzerine yerleştirelim.Kabın ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.Servis tabağına ters şekilde çıkarıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.
AFİYET OLSUN
köstebek pastaya benziyor çok da leziz.Ellerine sağlık
YanıtlaSilbende köstebek pastaya benzettim:) sunumu çok şık olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Lezzet bombası bir kek:)
YanıtlaSilsabırsızlıkla bekliyordum kek dolması tarifini....o kestiğiniz dilimi çayımın yanına alıyorum:)ellerinize sağlık..sevgiler...
YanıtlaSilçokk güzell görünüyor bu pastaa:))
YanıtlaSilköstebek pasta gibi ama daha cici....
ellerine sağlık canısı...
sevgilerimle...
Yerim ben o dolmayı :))Ellerinize sağlık nasıl güzel bir sunum olmuş.
YanıtlaSilçok güzel resimleyip anlatmışsın canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltatlım ziyaretin ve yorumun için tsk ederim hayırlı olsun bloğun şu anda vaktim yok ama en kısa zamanda tariflerini inceleyeceğim:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık,nefis bir pasta olmuş,kızımla yapmaya karar verdik,iyigeceler,sevgiler
YanıtlaSilHic dolgulu kek yapmadim, helede hindistan cevizi varsa icinde eminim cok lezzetlidir.
YanıtlaSilEline saglik.
Sayfayi biraz gezinmeliyim :)
Görüntüde çok hoş, ama ismi çok yakışmış.nefisss...elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilGörünümüyle insanı cezbediyor.
Sevgilerimle...
Biz buna kilitli sandık diyoruz:) ilk yediğimde çocuk dencek yaştaydım ve kırk saat kafa patlatmıştım nasıl yaptılar acaba diye.sormaya utanmıştım:))
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
cok güzel gorunuyor ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilbana da beklerim :)
http://butunundunyasi.blogspot.com/
canim cok guzel gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık.bir zamanlar bende çok sık yapardım.yalnız ben bir gece derin dondurucuda bekletirdim,servisten birkaç saat önce(kesebileceğimiz kadar) buzdolabının alt kısmına indirirdim.özellikle yaz misafirleri için nefis bir ikram olurdu.ayrıca blogunu çok beğendim,daha önce de ziyaret etmişim.hoşçakal.
YanıtlaSilcanım ben dün nasıl görmedim acemilik işte tarifini aldım yayında tatlım çok öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilMerhaba ablam,
YanıtlaSilBenim merak ettiğim nokta derin kabın dan bitmiş şekliyle nasıl çıkarıyorsunuz?
merhabalar..
YanıtlaSilkabın içerisinden ters çevrilince hiç bir yapışma olmadan rahat çıkarılabiliyor....
Muhteşem Gözüküyor :)
YanıtlaSil