11 Kasım 2011

KEK DOLMASI


Kek dolmasının tarifini biraz geciktirdim.Daha net anlatım olması için, yapım aşamalarını görüntüleyerek yazmak istedim.. Herkese sevgiler.




MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




KREMASI:

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 top damla sakızı

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurta ve şekerimizi bir kaba koyup çırpıcı yardımı ile 1-2 dakika çırpalım.Daha sonra diğer malzemelerimizi de ilave edip bir müddet karıştırdıktan sonra yağladığımız yuvarlak cam tepsimize koyup 180 derece ayarladığımız fırında pişirmeye bırakalım.Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyalım.Süt ,un ve şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.Altını kapatıp içerisine hindistan cevizi ve damla sakızını da ilave edip sakız eriyene kadar karıştıralım.Pişen kekimizi çok fazla soğutmadan enine ikiye bölelim.Bir parçasını ağzı kapaklı derin bir kabın içerisine yerleştirelim.Kremayı kekin içine döküp diğer kek parçasını kremanın üzerini kapatacak şekilde kesip kremanın üzerine yerleştirelim.Kabın ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.Servis tabağına ters şekilde çıkarıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.


                                                                                                              AFİYET OLSUN

20 yorum :

  1. köstebek pastaya benziyor çok da leziz.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bende köstebek pastaya benzettim:) sunumu çok şık olmuş
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sabırsızlıkla bekliyordum kek dolması tarifini....o kestiğiniz dilimi çayımın yanına alıyorum:)ellerinize sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çokk güzell görünüyor bu pastaa:))
    köstebek pasta gibi ama daha cici....
    ellerine sağlık canısı...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Yerim ben o dolmayı :))Ellerinize sağlık nasıl güzel bir sunum olmuş.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel resimleyip anlatmışsın canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. tatlım ziyaretin ve yorumun için tsk ederim hayırlı olsun bloğun şu anda vaktim yok ama en kısa zamanda tariflerini inceleyeceğim:))

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık,nefis bir pasta olmuş,kızımla yapmaya karar verdik,iyigeceler,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Hic dolgulu kek yapmadim, helede hindistan cevizi varsa icinde eminim cok lezzetlidir.
    Eline saglik.

    Sayfayi biraz gezinmeliyim :)

    YanıtlaSil
  10. Görüntüde çok hoş, ama ismi çok yakışmış.nefisss...elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım,
    Görünümüyle insanı cezbediyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Biz buna kilitli sandık diyoruz:) ilk yediğimde çocuk dencek yaştaydım ve kırk saat kafa patlatmıştım nasıl yaptılar acaba diye.sormaya utanmıştım:))


    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. cok güzel gorunuyor ellerine saglik canim :)
    bana da beklerim :)
    http://butunundunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. canim cok guzel gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  15. harika olmuş ellerine sağlık.bir zamanlar bende çok sık yapardım.yalnız ben bir gece derin dondurucuda bekletirdim,servisten birkaç saat önce(kesebileceğimiz kadar) buzdolabının alt kısmına indirirdim.özellikle yaz misafirleri için nefis bir ikram olurdu.ayrıca blogunu çok beğendim,daha önce de ziyaret etmişim.hoşçakal.

    YanıtlaSil
  16. canım ben dün nasıl görmedim acemilik işte tarifini aldım yayında tatlım çok öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ablam,

    Benim merak ettiğim nokta derin kabın dan bitmiş şekliyle nasıl çıkarıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  18. merhabalar..
    kabın içerisinden ters çevrilince hiç bir yapışma olmadan rahat çıkarılabiliyor....

    YanıtlaSil
  19. Muhteşem Gözüküyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...