12 Kasım 2011

HAMSİ TAVA




Ben balığı hafif olduğu için fırında seviyorum.Çocuklar ise kızartma, yada böyle tavada istiyorlar:) Kızartma yapmaktansa, bu şekilde az yağlı ve daha lezzetli oluyor.

Ölçü veremiyorum.Balığın miktarına göre malzemesini kullanabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Balıkları kılçığı ile birlikte temizleyip yıkayalım.Yıkanan balıkları tuzlayıp, iki balığı iç kısımlarından birleştirip  mısır unu yada normal una bulayarak tavaya dizelim.Üzerine zevkinize göre sıvıyağ gezdirip iki tarafını da pişirerek servis tabağına alalım.

                                                                                                                AFİYET OLSUN

9 yorum :

  1. bugün aynı yemeği yapmışız:)tesadüf...afiyet olsun ...sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel canim aksam ,aksam olsa hic hayir diyemem afiyetler olsun size .Hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  3. epeydir hamsi yemedim ama çok gzel görünüyor canım.canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bugün için de ben taslak hazırlamıştım hamsi tavayı.Bu günlerde herkes hamsi yiyor anlaşılan:)Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım hamsikoliğiz bizde:))

    YanıtlaSil
  6. Görüntü kızartma gibi olmuş, aa daha hafifi. Önce birinci şimdi sizin postu okuyunca bu hafta hamsi şart oldu, sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım,
    Bugün bende yaptım,yağsız tavada hafif oluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. hamsi canavarı oğluşum görmesin:)
    ellerine sağlık canısı:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Nasıl hamsi istedi canım.şöyle sıcak sıv-cak yanında mısır ekmeği of of ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...