9 Kasım 2011

KABARTMA TOZLU POĞAÇA


   Bayram ziyareti için gelen misafirlerime tatlı ve kavurmanın yanında ikram ettiğim yapımı pratik, lezzeti güzel   bir tarif...



MALZEMELER:

1 paket tereyağ (250 gr.)
3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
un ve tuz


YAPILIŞI:

Oda ısısında yumuşamış tereyağını bir kaba alıp diğer malzemeleri de içerisine ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan küçük parçalar alıp elimiz ile açıp iç malzemesini(ben patates ve kıyma karışımlı iç kullandım) koyup şekil verilip tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir...

                                                                                                         



                                                                                                       AFİYET OLSUN

5 yorum :

  1. ellerinize sağlık harika gözüküyor:) hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  2. Tebrik için geç kaldım biliyorum ama sağlıklı ve huzurlu daha nice bayramlara...

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ediyorum sizlerede hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. PATATESİ HER ŞEYE ÇOK YAKIŞTIRIRIM.HELE KIYMAYLA. POĞAÇA DA GÜZEL KABARMIŞ...ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. Kabartma tozuyla pogaca aradigim bir tarifti, hazir haftasonuyken denesem iyi olur aslinda..
    Eline saglik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...