22 Kasım 2011

ÇİĞ BÖREK


 Kızartma olduğu için çok sık yapmak istemediğim, ancak yapınca da sıcak sıcak zevkle yediğimiz bir börek:))


MALZEMELER:

5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
un
sıvıyağ (kızartmak için)


İÇ MALZEMESİ:

300 gr kıyma
1 baş soğan (rendelenmiş)
3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)
5-6 çorba kaşığı su
karabiber ve tuz



YAPILIŞI:

Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.Daha sonra hamuru için yoğurma kabımıza un ve tuzu koyup, su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdane yada oklava yardımı ile açalım.Açtığımız hamurun yarısına iç malzemeyi koyup diğer yarısını üzerine kapatalım. Kızdırılmış yağda alt ve üstü kızartarak havlu peçete serdiğimiz bir tabağa alalım ve sıcak olarak servis yapalım...  





                                                                                                                         AFİYET OLSUN

9 yorum :

  1. çok severim çiğ böreği. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim hamur işidir kendisi, çiğ böreğe bayılırım.
    Canım annem çok güzel yapar.
    Sevgili Şehrinaz,
    Çiğ böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım,nefis görünüyor,sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor..ellerine sağlık...bak şimdi aklıma düşürdün..:)sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  6. Gece yarıdı gezmemek gerekiyor blogları..
    Rüyama giricek şimdi çiğ börek..
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. çok severim ama peynnirliyi terceh ederim.kıymalı sevenleriçin de harika bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım, özellikle yazın, denizden sonra çayla. Elinize sağlık, çıtır çıtır

    YanıtlaSil
  9. kıymalı börekkk :) çok nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...