22 Kasım 2011
ÇİĞ BÖREK
Kızartma olduğu için çok sık yapmak istemediğim, ancak yapınca da sıcak sıcak zevkle yediğimiz bir börek:))
MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
un
sıvıyağ (kızartmak için)
İÇ MALZEMESİ:
300 gr kıyma
1 baş soğan (rendelenmiş)
3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)
5-6 çorba kaşığı su
karabiber ve tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.Daha sonra hamuru için yoğurma kabımıza un ve tuzu koyup, su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdane yada oklava yardımı ile açalım.Açtığımız hamurun yarısına iç malzemeyi koyup diğer yarısını üzerine kapatalım. Kızdırılmış yağda alt ve üstü kızartarak havlu peçete serdiğimiz bir tabağa alalım ve sıcak olarak servis yapalım...
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
çok severim çiğ böreği. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
En sevdiğim hamur işidir kendisi, çiğ böreğe bayılırım.
YanıtlaSilCanım annem çok güzel yapar.
Sevgili Şehrinaz,
Çiğ böreğin nefis görünüyor, ellerine sağlık.
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım,nefis görünüyor,sevgiler..
YanıtlaSilharika görünüyor..ellerine sağlık...bak şimdi aklıma düşürdün..:)sevgiler..:)
YanıtlaSilGece yarıdı gezmemek gerekiyor blogları..
YanıtlaSilRüyama giricek şimdi çiğ börek..
Ellerine sağlık canım
çok severim ama peynnirliyi terceh ederim.kıymalı sevenleriçin de harika bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBayılırım, özellikle yazın, denizden sonra çayla. Elinize sağlık, çıtır çıtır
YanıtlaSilkıymalı börekkk :) çok nefis görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSil