27 Kasım 2011

ANKARA TAVA (ETLİ PİLAV)

























Bu tarifte ölçü veremiyorum kişi sayısına göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz...

MALZEMELER:

kuzu eti (ben dana eti kullandım)
salça
tuz
pirinç (1 saat kadar ılık suda bekletilmiş)
domates ve biber (üzeri için)


YAPILIŞI:)

Etleri tencereye alıp içerisine 1 tatlı kaşığı kadar salça koyup, etlerin üzerini geçecek kadar da su ekleyip tenceremizi ocağa koyalım.Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.Pişen etlere en son tuzunu atalım ve karıştıralım.Pilav yapacağımız tenceremize etin suyunu alıp(et yağsız ise bir miktar tereyağ yada zeytinyağ ekleyebilirsiniz) pilavımızı yapalım.Pişen pilavı ısıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine etleri yerleştirelim.En üstüne dilimlenmiş domates ve biber dizip fırında 15-20 dakika bekletip servis yapalım...



AFİYET OLSUN

12 yorum :

  1. Sevgili Şehrinaz,
    Bayramda ben de memleketim Ankaradaydım ve teyzelerimden birinin evinde pişti bu yemek.
    Çok nefistir bilirim.
    Senin de ellerine sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik canim. Harikadir eminim. Et olacak piav olacak domates olacak Reyhan kokulu mutfakda yapilacak da da harika olmayacak .
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık...ne güzel duruyor pilav tane tane,etlerde güzel pişmiş belli tadından hiç şüphem yok..harika...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Tam benli canım yaa bu lezzet..
    Ellerine sağlık.
    Nefissss görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. daha yapmak nasip olmadı hepde duyarım nefis olduğunu:) ellerine sağlık harika gözüküyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Pek nefis görünüyor,hele yanına ayran da varsa mımmm:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. harika bir lezzett..
    ellerine sağlık canım:)
    aldım minik bir tabak...
    :))
    sevgilerilmle..
    :)

    YanıtlaSil
  8. Malzemeler çok güzel,zengin bir davet yemeği,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNİZE SAĞLIK , EN KISA ZAMANDA DENİYCEM BENDE :)

    YanıtlaSil
  10. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık, bu arada yemeğin adının Ankara tava olduğunu ilk defa duydum, süperrrrrr

    YanıtlaSil
  12. Harika bir lezzet bayılırım nefis olmuş...Ellerine emeklerine sağlık canım...
    Güzel bir hafta dilerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...