MALZEMELER:
1 kilo yufka
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı
İÇ MALZEMESİ:
2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
3 adet havuç (jülyen doğranmış)
lahana (küçük lahananın yarısını kullandım)
karabiber
sıvıyağ
DIŞI İÇİN:
galeta unu
maden suyu
YAPILIŞI:
Öncelikli iç malzemesini hazırlamak için yağ ve soğanı tavaya koyup kavuralım.Kavrulan soğana, havuç ve lahanayı da( jülyen şeklinde doğrayıp) ilave edip bir miktar kavuralım.En son tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatalım.Yufkanın bir tanesini tezgaha serip, üzerine yağ ve maden suyu gezdirelim.Üzerine bir tane daha yufka serilip tekrar yağ ve maden suyu serpilip yufka sigara böreği şeklinde 12 ye bölünür.Kalın tarafına hazırladığımız iç malzemeden koyulup sarılır.Diğer yufkalarda bu şekilde hazırlanır. Hazırladığımız böreklerin dışlarını önce maden suyuna sonra galeta ununa bulayarak tepsiye dizilip fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir...
AFİYET OLSUN
Eline sağlık..çok güzel görünüyor..çayımın yanına üstteki tabağı alıyorum haberin olsun:))sevgiler..:)
YanıtlaSilçayın yanında süper olur ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilben bunun kıymasız olmasına bayıldım canım.genelede kıymalı yapılır yaçhiç yapmadım ben ama bu sebzeliyi mutlaka deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSevgili Şehrinaz, çin böreği sizin yorumunuzla süper olmuş.Deneyeceğim. Bu arada Çin'i görmüş ve yemeklerini bizzat tadan birisi olarak çin böreğini, onlar tabii ki pirinç yufkasına sarıyorlar, galetaya bulamadan kızartıp,yerken içini bıçakla yarıp içine soya sosu döküp, sıcak sıcak yiyiyorlar. Ayrıca içinide hazırlarken, soya sosuyla tatlandırıyorlar.
YanıtlaSilBelki sizde çin böreğini sunarken, soya sosuyla ikram ederseniz çok hoş bir sunum ve tat katabilirsiniz.
Sevigyle kalın,kolay gelsin.
Lahanayı evdekilere böyle yedirmek daha kolay,sevgiler:))
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok leziz sev
YanıtlaSilgiler...
Ellerine sağlık Şehrinaz hanımcığım.Lahana ve etle bende böyle bir şey yapmak istemiştim geçenlerde fakat bizimkilerden onay çıkmadı. Lahanayı sevmezler de kendileri.Havuçla çok şık olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilmisafir sofrasında gördüğümde çok merak etmiştim bu böreği yayınladığınıza çok sevindim :) en kısa zamandan deneyeceğim ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilmerhabalar ben zeynep..senı ızlemeye aldımmm takıpteyım:)=ellerıne saglıkkkkkk
YanıtlaSilEline saglik Reyhan`cım. Harika olmuş çıtır çıtır. Dogru soyluyorsun onceleri olcuyle yapardık bloga gelince allak bullak oluyorum...))
YanıtlaSilHayirlisi cikariz isin içinden merak etme canım.
Sevgiler..
bende severim çin böreklerini ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiiler
ellerine sağlık çok güzeller sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus
YanıtlaSilŞehrinazcım mükemmel görünüyor böreğin, ellerine sağlık ilk fırsatta denemek istiyorum:)
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:) lahanayı sevmeyenlere bu şekilde rahatlıkla yedirebilirsiniz:)
YanıtlaSilıhlamurcum bir dahaki yaptığımda soya sosunu mutlaka ekleyeceğim teşekkür ederim.
herkese sevgiler...