29 Kasım 2011

ÇİN BÖREĞİ



MALZEMELER:

1 kilo yufka
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı

İÇ MALZEMESİ:

2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
3 adet havuç (jülyen doğranmış)
lahana (küçük lahananın yarısını kullandım)
karabiber
sıvıyağ


DIŞI İÇİN:

galeta unu
maden suyu

YAPILIŞI:

Öncelikli iç malzemesini hazırlamak için yağ ve soğanı tavaya koyup kavuralım.Kavrulan soğana, havuç ve lahanayı da( jülyen şeklinde doğrayıp) ilave edip bir miktar kavuralım.En son tuz ve karabiberi de ekleyip altını kapatalım.Yufkanın bir tanesini tezgaha serip, üzerine yağ ve maden suyu gezdirelim.Üzerine bir tane daha yufka serilip tekrar yağ ve maden suyu serpilip yufka sigara böreği şeklinde 12 ye bölünür.Kalın tarafına hazırladığımız iç malzemeden koyulup sarılır.Diğer yufkalarda bu şekilde hazırlanır. Hazırladığımız böreklerin dışlarını önce maden suyuna sonra galeta ununa bulayarak tepsiye dizilip fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir...



AFİYET OLSUN

17 yorum :

  1. Eline sağlık..çok güzel görünüyor..çayımın yanına üstteki tabağı alıyorum haberin olsun:))sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. çayın yanında süper olur ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. ben bunun kıymasız olmasına bayıldım canım.genelede kıymalı yapılır yaçhiç yapmadım ben ama bu sebzeliyi mutlaka deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Şehrinaz, çin böreği sizin yorumunuzla süper olmuş.Deneyeceğim. Bu arada Çin'i görmüş ve yemeklerini bizzat tadan birisi olarak çin böreğini, onlar tabii ki pirinç yufkasına sarıyorlar, galetaya bulamadan kızartıp,yerken içini bıçakla yarıp içine soya sosu döküp, sıcak sıcak yiyiyorlar. Ayrıca içinide hazırlarken, soya sosuyla tatlandırıyorlar.
    Belki sizde çin böreğini sunarken, soya sosuyla ikram ederseniz çok hoş bir sunum ve tat katabilirsiniz.
    Sevigyle kalın,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Lahanayı evdekilere böyle yedirmek daha kolay,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok leziz sev
    giler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Şehrinaz hanımcığım.Lahana ve etle bende böyle bir şey yapmak istemiştim geçenlerde fakat bizimkilerden onay çıkmadı. Lahanayı sevmezler de kendileri.Havuçla çok şık olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. misafir sofrasında gördüğümde çok merak etmiştim bu böreği yayınladığınıza çok sevindim :) en kısa zamandan deneyeceğim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. merhabalar ben zeynep..senı ızlemeye aldımmm takıpteyım:)=ellerıne saglıkkkkkk

    YanıtlaSil
  11. Eline saglik Reyhan`cım. Harika olmuş çıtır çıtır. Dogru soyluyorsun onceleri olcuyle yapardık bloga gelince allak bullak oluyorum...))
    Hayirlisi cikariz isin içinden merak etme canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. bende severim çin böreklerini ellerine sağlık canım
    sevgiiler

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık çok güzeller sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. ellerıne sağlık canım harıka olmus

    YanıtlaSil
  16. Şehrinazcım mükemmel görünüyor böreğin, ellerine sağlık ilk fırsatta denemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  17. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:) lahanayı sevmeyenlere bu şekilde rahatlıkla yedirebilirsiniz:)
    ıhlamurcum bir dahaki yaptığımda soya sosunu mutlaka ekleyeceğim teşekkür ederim.
    herkese sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...