24 Ekim 2011

OTUZALTI BÖREĞİ


MALZEMELER:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 tereyağ

İÇ MALZEMESİ:

3 haşlanmış patates
5-6 çorba kaşığı rende kaşar
pul biber
tuz

ÜZERİ İÇİN :

1 adet yumurta sarısı
çörekotu


YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabımıza tereyağ hariç bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 5 eşit parçaya bölelim.Her bir hamurumuzu açabildiğimiz kadar ince açıp aralarını eritilmiş tereyağ ile yağlayarak üst üste koyalım.Daha sonra hamurumuzu gözleme şeklinde katlayıp 20 dakika buzlukta bekletelim.Hamurumuz buzlukta beklerken iç malzemeyi hazırlayalım.Haşlanmış patatesleri ezip içerisine rendelenmiş kaşar ,tuz ve pulbiber koyup karıştıralım.Buzlukta beklettiğimiz hamurumuzu çıkarıp tekrar oklava yada merdane yardımıyla ince bir şekilde açalım.Açtığımız hamuru 6 ya, 6 şeklinde keselim. (bu şekilde otuzaltı adet çıkıyor)İçlerini malzemesini koyup şekil verip tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve ve çörekotu serpilip 225 derece fırında pişirilir.


                                                                                                                 








                                                                                                   


                                                                                                                          AFİYET OLSUN



16 yorum :

  1. adı ilginç geldi:)şimdi çayın yanında olsa ne iyi olurdu:)ellerinize sağlık.sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık enfes görünü
    yor böreğin sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir isim,içi de çok güzel pişmiş,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik harika tarifler, yalniz okumakta biraz SIKINTI yasaniyor yazi karakterinden dolayi ben senin yerinde olsam yazi karakterini degistiririm... Ama tabi zevkler ve renkler tartisilmaz canim...

    YanıtlaSil
  5. adı ne kadar ilginç miş:)
    eline sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. nıye 36 ,böreğin içerisinde 36 rakamını aradım:)bulamadım ellerıne sağlık canım ne güzel tarıf etmişsin herkes kolayca uygulayabılecek

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim..

    yazı hakkında ki yorumunuzu değerlendireceğim nesliname teşkkür ederim..

    bu malzemeden 36 adet börek çıktığı için tarifini aldığım arkadaş 36 böreği demişti bende başlık olarak böyle yazdım:) herkese sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Hamuru ne kadar güzel olmuş.İsmi de yakışmış.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. bloğunu yeni keşfettim tarifler harika bu börek de bir başka güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik canim çok lezzetli gorunuyor, canim çekti aksam aksam !!!

    YanıtlaSil
  14. Gece yarısı nasıl canım çekti..
    Çok güzel görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık...görüntüsüyle beni mestetti doğrusu.harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  16. İsmi ilginç..:) Müthiş lezzetli görünüyor amaaaaa olsada yesem yani hazır çayımı yudumlarken;))Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...