27 Ekim 2011

BEZE



Böreklerinizden artan yumurta aklarını değerlendirip güzel bir beze yapabilirsiniz...



MAZEMELER:


3 yumurta akı
2,5 çay bardağı şeker
yarım paket vanilya


YAPILIŞI:

Yumurta aklarını ve şekeri bir tencereye koyup ocağın en kısık ayarında
5 dakika çırpıcı ile çırpalım..Daha sonra ocaktan alıp vanilyayı ilave edip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıp karışımı sıkma kabımıza koyup(bir kaşık yardımı ile de yapabiliriz) yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize şekil vererek sıkalım.100 derece ısıttığımız fırında 1 saate yakın pişirelim.

                                                                                   AFİYET OLSUN

6 yorum :

  1. Canım bezeyi çocukluğumdan beri çok
    severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bezeyi. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok severim ama şu ana kadar hiç yapmadım,fırınım birden kızartıyor ve kurutuyor ondan hiç cesaret etmedim.Ama şimdi bi denesem mi acaba diyorum:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim..

    benimde fırınım birden kızartıyor birincisin ayarlarıyla oynayarak pişirmeye çalıştım içide kuruyarak güzel pişti denemeni tavsiye ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bezelerinden üç,beş tane alıp kaçıyorum.
    Ellerine sağlık canım.
    Çok güzeller..

    YanıtlaSil
  6. Bizim bezeler var ya makaronlara on basar yani:))Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...