Çiğ kabak ve havuçtan yapılan bu güzel salata misafir sofralarınız için çok şık olacak. Tadıda inanın çok lezzetli ;)
MALZEMELER:
4 yeşil kabak
2 havuç
3 paket knor feslegenli,kekikli sos
ÜZERİ İÇİN:
dereotu ve ceviz
YAPILIŞI:
Kabak jülyen soyucu ile çekirdekli kısmı hariç doğranır (doğrayıcı yoksa çok ince şekilde bıçak ile doğranılabilir). Havuçta aynı şekilde yapılıp kabak ile karıştırılır. Kabak ve havuç servis kasesine alınır. Ayrı bir kasede fesleğenli, kekikli sos üzerindeki tarif ile hazırlanır. Servisten yarım saat önce kabak ve havucun üzerine dökülür. Üzerine doğranmış dereotu ve hafif iri kıyılmış ceviz içi koyulup servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder