12 Kasım 2015

YANARDAĞ KURABİYESİ



  Dün annemin arkadaşları ile birlikte sevgili Ayşe ablanin misafiriydik. Menünün favorisi arabaşı yemeğiydi. Yozgat yöresinin nefis lezzeti arabaşını, ölçüsüz  yaptıkları için sizinle tam tarifini paylaşamıyorum ;)  ancak Ayşe ablanın kızı Hilal'in yaptığı görünüşü farklı bu kurabiyenin tarifini buraya eklemek istedim :)

MALZEMELER:

200 gr. Tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

ÜZERİ İÇİN:

hazır çikolata sosu

YAPILIŞI:

Oda ısısında tereyağ bir kaba alinir. İçerisine pudra şekeri, fındık, koyulup el ile karıştırılır. Nişasta, vanilya, kabartma tozu ve yavas yavas un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp el ile yuvarlak şekil verilip tepsiye dizilir. Bıçak yardımi ile üst kısımlarına çizik atılır. 175 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyenin üzerlerine çikolatalı sos dökülüp soğuyunca servis yapılır.




Sofradaki lezzet arabaşı çorbası



HERKESE GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM
















1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...