Hatay'da yediğim lezzetlerden birisi bu nefis peynirli irmik helvasıydı... Yapımı pratik nefis bir helva;)
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
3 su bardağı su
200 gr. künefelik peynir (tuzsuz dil peyniri kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Su ve şeker bir tencereye alınıp orta harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tavada tereyağ eritilir. İçerisine irmik eklenip kısık ateşte 4-5 dakika karıştırılarak (rengi kararmadan) kavrulur. Kaynamaya başlamış olan şerbetein içerisine kavrulan irmik eklenir. İrmik şerbeti çekene kadar (tencerenin kapağı kapatılmadan) ocakta bekletilir. Şerbeti çeken irmik ocaktan alınıp 1-2 dakika bekletilip rendelenen yada ince doğranan peynir eklenerek karıştırılarak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder