12 Şubat 2015

FATMA BETÜL'ÜN TARİFİ İLE AÇMA BÖREK


MALZEMELER:

1,5 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
  Yarım paket kabartma tozu
 7,5 su bardağı un

BEZELERİN ARASI İÇİN:

Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı


YAPILIŞI:

Un hariç bütün malzemeler bir kaba alınır... İçerisine un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur yapılır (un ölçüsü fazla yada eksik gelebilir... artırıp eksiltebilirsiniz)... Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır... Bezeler 10 dakika dinlendirilir... Dinlenen bezeden bir tane alınıp açabildigimiz kadar ince açılır... Açılan hamurun arasi 3-4 çorba kaşığı yağ ile yağlanır... Kenar kısmına iç malzemesi koyulur (Betül'ün böreği peynirliydi... siz istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz)...
Kenar kısımlari 1 parmak kadar içe kıvrılıp rulo şeklinde sarılır... Diğer bezelerde aynı şekilde yapılıp tepsiye uzun şekilde dizilir... Pişirmeden önce istediğiniz uzunlukta kesilir... Üzerine sıvıyağ -tereyağ karışımı sürülüp 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir...

(Gevrek bir börek... soğuyuncada gevrekliğini kaybetmiyor)


AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...