17 Kasım 2014

KARAMELLİ ELMALI KEK



Sevgili blogger arkadaşım ''binbirçeşni'' Saliha'nın sayfasından aldığım bir tarif.. Aslında normal kek tarifi ancak üzerinin elmalı karameli lezzet katıyor :)

MALZEMELER:

3 elma
1/2 (yarım su bardağı) pudra şekeri
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Öncelikle elmaların dışları soyulup dörde bölünerek ince ince doğranır.. Kalıbın tabanı (ben 26 cm. kelepçeli kalıp kullandım) tereyağ ile yağlanır.. Üzerine pudra şekerinin yarısı serpilir.. Puda şekerinin üzerine elma dilimleri dizilir.. Kalıp ocağın kısık ayarında çevirerek altı karamel olacak şekilde bekletilir.. Ocaktan alınarak kalan pudra şekeri elmaların üzerine serpilir.. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.. İçerisine süt ve sıvıyağ eklenip karıştırmaya devam edilir.. Un, kabartma tozu ve vanilyada eklenerek spatula ile karıştırılarak elma dilimlerinin üzerine dökülür.. 175 dereceli fırında 40 dakikaya yakın (içini çekene kadar) pişirilir.. Soğutulup ters çevrilerek servis yapılır..

NOT:
 Saliha'dan aldığım orjinal tarif bu şekilde.. Ancak kekin içerisine 1 elma rendesi, ceviz yada fındık ve tarçın eklenirse daha lezzetli olacağını düşünüyorum.. 






AFİYET OLSUN





1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...