13 Ekim 2014

HAŞHAŞ TOHUMLU VE LİMONLU KEK






KEK MALZEMELERİ: 

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
100 gr. eritilip soğutulmuş tereyağ
2 çorba kaşığı mavi haşhaş
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1 tane limon kabuğu rendesi ve suyu

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı su
yarım su bardağı pudra şekeri
1 limon suyu ve rendesi

ÜZERİ İÇİN:

2 limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri



YAPILIŞI:

Keki için, yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır. İçerisine süt ve yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür. 175 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir (fırından çıkarmadan kürdan ile kontrol edebilirsiniz). Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Şerbeti için malzemeler bir kaba alınıp 2-3 dakika kaynatılır. Ilık şerbet soğuk kekin üzerine yavaş yavaş dökülür. Üzeri için , limon suyu ve pudra şekeri 1-2 dakika karıştırılıp kekin üzerine dökülür.. 




AFİYET OLSUN





1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...