Pinterest'i her açtığımda ekranıma gelen bu güzel karamelli muzlu keki sonunda yapabildim :)
MALZEMELER:
2 yumurta
2 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 türk kahvesi fincanı süt (içerisine 5-6 damla limon suyu eklenip 4-5 dakika bekletilerek kullanılır)
1 adet muz (çatalla ezilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı karbonat
çeyrek çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı ceviz
KARAMEL İÇİN:
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet muz (karamelin üzerine koymak için)
YAPILIŞI:
Öncelikle karameli için, şeker küçük bir tencereye alınıp ocakta (çok yakmadan rengi değişene kadar) eritilir .... İçerisine tereyağ ve krema eklenerek (şeker katılaşmış olabilir) tekrar akışkan hal alana kadar ocağa koyulur..Ocaktan alınıp kalıbın içerisine yayılır.. Üzerine halka doğranmış muz dizilir. Keki için yumurta ve şeker çırpılır.. İçerisine limon suyu ile bekletilmiş süt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır.. Kuru malzemeler elekten geçirilip ilave edilerek karıştırılır.. En son muz ve ceviz eklenip karıştırılarak karamelli muzun üzerine dökülür.. 175 dereceli fırında 35 dakika pişirilir (fırından çıkarmadan kürdan ile kontrol ediniz)... Hafif soğuduktan sonra ters çevirip servis yapılır..
NOT:
1- Karamel ölçüsü bana az gibi geldi..birdahaki yaptığımda malzemeyi iki katı ile yapacağım.
2-Üzerine dizilen muzu zevkinize göre fazlaştırabilirsiniz
3-Ben karamelini yaparken krema yerine kaymaklı süt kullandım
AFİYET OLSUN
KEKİ ÇOK SEVERİM KAREMELE DE BAYILIRIM ÇİFTE LEZZET HARİKA HABİR DE MUZ IMM YEMEDE YANIN DA YAT ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilCanım bu tam bir bomba olmuş, denemek isterim, eline sağlık:)
YanıtlaSilGüzel görünüyor, ellerinize sağlık:) Acaba tadı nasıl olur ki? Hiç muzlu kek denemedim...
YanıtlaSil