4 Haziran 2014

AY KURABİYESİ


Tarif Muna arkadasimdan..


MALZEMELER:

250 gr tereyağ (oda ısısında)
2 (türk) kahve fincanı sıvıyağ
1,5-2 (türk) kahve fincanı pudra şekeri
1 yumurta
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay kaşığı tarçın
2 paket vanilya
un

YAPILIŞI:

      Un hariç bütün malzeme karıştırılır. Karışan malzemeye yavaş yavaş un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir (iki tepsi kurabiye oluyor). 175 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.. Soğutulup üzerine pudra şekeri serpilir.. (bu kurabiyede kabartma tozu kullanılmıyor)





AFİYET OLSUN



3 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...