17 Ocak 2014

VİŞNE SOSLU CHEESECAKE


Dün gelen misafirlerim için yaptığım VİŞNE SOSLU CHEESECAKE..

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr. krema
500 gr. labne peyniri
1 paket vanilya
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
2 adet eti burçak biskuvi
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ


VİŞNELİ SOS:

2 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2,5 (tepeleme) çorba kaşığı nişasta



YAPILIŞI:

Öncelikle tabanı için bisküvi robottan çekilip içerisine eritilmiş tereyağ eklenir. Karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirilir (kenarları çok kızarmasını istemiyorsanız kelepçeli kalıbın etrafina folya gecirebilirsiniz) . Krema ve labne peyniri (labnenin suyu varsa suzulur) bir kaba alinip çırpılır. İçerisine yumurta ve şeker eklenip çırpılır. un, nişasta ve vanilya eklenip karıştırılır. Bisküvi döşenmiş kelepçeli kalıba dökülür. 150 dereceli ısıtılmış fırında 50 dakikaya yakın pişirilir (üzerinin kuru olmaması için, pişirirken fırının içerisi kase ile su koyulur... piştiğini anlamak için ise , fırından çıkarmadan hafif sallayıp ''sallayınca ortası oynamayacak'' pişip pişmediğini anlayabilirsiniz). Üzerine hazirlanan sosunu dokup bir gece buzdolabinda bekletilir.



SOSU İÇİN:

Malzemeler küçük bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca kekin üzerine dökülür.





HERKESE SEVGİLERİMLE



5 yorum :

  1. Canım ellerine sağlık masa ve menü süper sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor, vişneli lezzetlere bayılırım zaten :)
    ellerine sağlık Şehrinaz'cım..

    YanıtlaSil
  3. nefis canım çok severim eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. canımcımmm ...tek kelime ile harikaydı...ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...