23 Ocak 2014

HİLAL'İN SOFRASI



Geçen hafta cumartesi günü Hilalciğime (hilal acın) oturmaya gittik. Hilal'in bizler için hazırlıkları.. Buradan tekrar ellerine sağlık diyorum.. 


üç renkli patates salatası


salata


kruvasan



tuzlu simit


tarifini birsenin mutfağından aldığı
prenses pasta

malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

iç kreması:

3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

dışı için:

1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt

Yapılışı:

Hamuru için yumurta ve şeker mikser ile koyu kıvam olacak şekilde çırpılır. İçerisine diğer malzemeleri eklenip karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür. 180 dereceli fırında pişirilir. Kreması için vanilya ve margarin hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya ve margarin eklenip karıştırılır. Dışı için su ve şeker 2 dakika kaynatılır. Süt ile krem şanti çırpılır. Pişen ve soğutulan pandispanya bardak ile yuvarlak şekilde kesilir. Kesilen bir parça pandispanya alınıp kaynatılan şerbet ile hafif ıslatılır. Üzerine krema sürülüp , kremanın üzerine doğranmış çilek yada muz koyularak üzeri tekrar pandispanya ile kapatılır. Tekrar şerbet ile ıslatılıp önce kenarları krem şanti ve hindistan cevizine bulanır. Üzerinede şanti ve hindistan cevizi serpilir. Diğer pandispanyaları da aynı işlem yapılıp buzdolabında 2 saat bekletilip ,üzerine çilek sosu dökülülerek servis yapılır.


annesinin yaptığı helva



krep keseler



ve 
kendinin yaptığı bu güzel kurabiyeler..


HERKESE SEVGİLERİMLE








1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...