14 Kasım 2013

JÖLELİ SÜTLÜ İRMİKLİ TATLI



MALZEMELER:

1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
100 gr. tereyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket jöle 

YAPILIŞI:

  Öncelikle jöle üzerindeki tarife göre yapılıp ıslatılmış kalıba dökülür. Jöle koyulaşması için buzdolabına koyulur. Süt, irmik ve şeker bir tencereye alınıp pişirilir. Ocaktan alınarak, içerisine tereyağ ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır ve koyulaşmış jölenin üzerine dökülür. 4-5 saat yada 1 gece buzdolabinda bekletilip ters çevrilerek servis yapılır.

(jöle kullanmak istemiyorsanız, meyve suyuna nisaşta ekleyip kaynatarak jöle kıvamı elde edebilirsiniz)


AFİYET OLSUN




12 yorum :

  1. ALLAHIM NEDİR BU HAMARATLIK
    BENDE GEZMEDEN FIRSAT BULUP MUTFAĞA GİREMİYORUM
    41 KERE MAŞALLAH

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım bir de buraya uğrayayım dedim harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. şahane olmuş Şehrinaz ellerine sağık canım..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hangi joleyi kullandiniz

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık bende de benzeri var tarifin

    YanıtlaSil
  7. şehirnaz hanım bebnde yaptım ama tadını pek beğenmedim

    YanıtlaSil
  8. çok hoş görüni bacim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...