MALZEMELER:
1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
100 gr. tereyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket jöle
YAPILIŞI:
Öncelikle jöle üzerindeki tarife göre yapılıp ıslatılmış kalıba dökülür. Jöle koyulaşması için buzdolabına koyulur. Süt, irmik ve şeker bir tencereye alınıp pişirilir. Ocaktan alınarak, içerisine tereyağ ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır ve koyulaşmış jölenin üzerine dökülür. 4-5 saat yada 1 gece buzdolabinda bekletilip ters çevrilerek servis yapılır.
(jöle kullanmak istemiyorsanız, meyve suyuna nisaşta ekleyip kaynatarak jöle kıvamı elde edebilirsiniz)
AFİYET OLSUN
ALLAHIM NEDİR BU HAMARATLIK
YanıtlaSilBENDE GEZMEDEN FIRSAT BULUP MUTFAĞA GİREMİYORUM
41 KERE MAŞALLAH
Merhaba canım bir de buraya uğrayayım dedim harika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSiloş gldin cnm
Silşahane olmuş Şehrinaz ellerine sağık canım..
YanıtlaSilsaol bitanem
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilsaol canım
SilHangi joleyi kullandiniz
YanıtlaSilkenton marka kullandım
Silellerinize sağlık bende de benzeri var tarifin
YanıtlaSilşehirnaz hanım bebnde yaptım ama tadını pek beğenmedim
YanıtlaSilçok hoş görüni bacim
YanıtlaSil