25 Kasım 2013

HAMSİLİ PİLAV


  Hamsi tezgahlarda bol iken her türlüsünü yapmak lazım :)

MALZEMELER:

1 kilo hamsi
1 adet orta boy kuru sogan
1 su bardağı pirinç (10-15 dakika ılık su ile ıslatılmış)
1 tatlı kaşığı nane
çeyrek çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı kaynar su
tuz

YAPILIŞI:

  Öncelikle hamsi kılçıkları ile birlikte temizlenir ve yıkanır.Temizlenen hamsiler tuzlanıp karıştırılır. Güveç kapları eritilmemiş tereyağ ile yağlanır. Yağlanmış güveçlerin içerisine boşluk kalmayacak şekilde (pişince hamsi biraz küçülüyor) dizilir. Pilavı için kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır. İçerisine tereyağ ve sıvıyağ eklenip kavrulur. Pirinç, nane , karabiber, doğranmış maydanoz, kuşüzümü, fıstık ve tuz eklenip karıştırılarak kaynar su ilave edilir. Önce harlı
ateşte daha sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Pişen iç pilav güveçteki balıkların içerisine koyulup üzeri hamsi ile kapatılır. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.

not: bu ölçü 4 adet güveç kabı için.





AFİYET OLSUN



3 yorum :

  1. ellerine sağlık canım ayıklayıp buzluğa kaldırdığım hamsilerle niyetliyim bunlardan yapmaya :) inşallah tarifinle yaparım :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım nefis bir görüntü hamsiyi her hafta mısır unuyla kızartıyorum bu hafta bunu denesem ya harika olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. off olsada yesem:) Ellerine sağlık Şehrinazcım. Harika olmuş..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...