MALZEMELER:
yarım su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt
yarım çay kaşığı kabartma tozu
çeyrek çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı şeker (dışını bulamak için)
çikolata (üzeri için)
YAPILIŞI:
Tereyağ ve şeker mikser ile yarım dakika çırpılır. İçerisine yumurta,süt ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, karbonat ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, avuç içinde yuvarlayarak dışı şekere bulanıp tepsiye dizilir. Hazırladığımız hamurların üzerlerine parmağımızı bastırarak (çikolata koymak için) çukurlaştıralım. 175 dereceli fırında 25-30 dakika pişirelim. Kurabiyeler soguyunca üzerlerine çikolata koyup servis yapalım..
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar...Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine sağlık canımm çok sevrim üzeri çıtır şekerli bide çikolatalı hımmm afiyet şeker olsun sevgilermle...
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.nefis görünüyor.Sevgi ve selamlar...
YanıtlaSilcanım ya harika bir görüntü olmuş eline sağlık. Bunu sindire sindire yarın sabah okuyup seyredeyim şimdi çıkmak zorundayım. Görüşmek üzere kocaman sevgiler..
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine saglık
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbol çikolata,ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler