31 Ağustos 2013

YULAFLI KEK


YULAFLI KEK...Tadı nefis , mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden birisi...

MALZEMELER:

2 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı tereyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
2 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı vanilya

ÜZERİ İÇİN:

yarım bardak şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi




YAPILIŞI:

   Şeker ve yumurta bir kaba alınıp çırpılır. Terayağ eklenip çırpılmaya devam edilir. Diğer malzemelerde eklenip karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıpta 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirilir. Üzeri için, şeker küçük bir tencereye alınıp rengi değişince, üzerine su eklenip şeker eritilerek ocaktan alınır. Pişen kekin üzerine iri dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi dökülüp, üzerlerine karamel sos dökülerek servis yapılır...



AFİYET OLSUN



4 yorum :

  1. değişik bır tarıfmıs elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. nasil guzel bir koku yayildi bana dogru yoneldim baktim sehrinaz kek yapmis;ellerine saglik hayaytim,harika...

    YanıtlaSil
  3. ŞEHRİNAZ'CIM ARTIK KENDİMİ ÇOK BECERİKSİZ HİSSEDİYORUM HABERİN OLSUN
    ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Ellerinize sağlık, ne güzel şeyler yapıyorsunuz, takibe aldım sizi:=) Bana da beklerim sevgilerle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...