MALZEMELER:
2 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet sivri biber
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı sıvıyağ
estuz (baharatlı)
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Köftesi için, kıyma bir kaba alınıp içerisine rendelenmiş soğan , dövülmüş 1 adet sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve estuz baharatlı ekleyip yoğrulur. Yoğrulan kıyma ile doğradığımız patlıcanların genişliğinde köfteler hazırlanır. Domateslerin kabukları soyulup aynı şekilde doğranır. Patlıcanlar süzgece alınarak suları süzdürülür. Hazırlayacağımız tepsiye sırası ile patlıcan, köfte ve domates bitene kadar dik olarak dizilir. Üzerine 2 diş sarımsak ve biberler doğranarak koyulur. Salça ve yağ bir kaba alınıp üzerine 1 bardak su ve tuz eklenip karıştırılarak dizmenin üzerine dökülür. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir...
AFİYET OLSUN
ellerine sağğlıkk canımm..:)
YanıtlaSilharika görünüyor.
öpüyorumm.
Harika gorunuyor canim ellerine saglik aldim bir t
YanıtlaSilHarika gorunuyor canim ellerine saglik aldim bir tabak;-) sevgiler..
YanıtlaSilresimler çok hoş görünüyor
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım
guzel bır aksam yemeğı olur ellerıne sağlık
YanıtlaSilşu saatte olsa yerim:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilben bu yemeği ramazanda yazlıkta komşularımı iftara çağırmıştım o zaman yapmıştım özenerek. patlıcan acı imiş.tuzlu suda beklettiğim halde,,ziyan oldu koca tepsi yemek.
YanıtlaSilCanim eıine saglik olsun en çok sevdigim lezzettir bu lezzet. Hem kolay hem lezzetli..
YanıtlaSilHarika gözüküyor..
gerçekten çok güzel oluyor biliyorum
YanıtlaSilellerine sağlık
Sevgiler
Canım ellerine sağlık bayılırım sevgiler...
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK BALIM NEFİS SELAMLAR:)))
YanıtlaSil