12 Ağustos 2013

NOKUL


Rabia'nın sofrasındaki bu güzel NOKUL'u eltisi Saliha yapmıştı....  (tarif Oktay ustaya ait)

MALZEMELER:

1 çay bardağı ılık su
1 yumurta (akı içi için sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı tereyağ ( eritilmiş )
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ:

1 çay bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)

YAPILIŞI:

  Hamur için malzemeler bir kabta karıştırılıp hamur yapılır ve 5 dakika dinlendirilir. Hamur tezgahta yarım cm. kalınlığında açılır. Üzerine şeker, üzüm ve ceviz serpilerek rulo şeklinde kıvrılır. Rulo yaptığımız hamurdan   iki parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir...



AFİYET OLSUN




3 yorum :

  1. nokul çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.hamurunda tuz veya şeker yokmu acaba ?tatlı bir hamur işimi oluyor?iç harçtaki şeker yeterli oluyormu?yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. evet tatlı bir lezzet...iç malzemesinde ki şeker ve üzüm yeterli geliyor...hamuruna şeker koyulmuyor...

    YanıtlaSil
  3. ooooo nokul süper bir lezzet ve uzun sürede dayanıyor ben sinopa ait diye biliyorum arkadaşım var Ayancıklı hem tatlısını hemde kıymalısını yaparlar şimdi gene istedik yapıp bize gönderin diye

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...