26 Haziran 2013

PİŞMANİYELİ PASTA


Hatice ablanın buradaki  kahvaltı sofrası için hazırladığı PİŞMANİYELİ PASTA ... (Tarifi mutfağım programından)


MALZEMELER:

1 paket pişmaniye
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı şeker
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
8 çorba kaşığı un

İÇ MALZEMESİ:

1 kase erik marmelatı (yada herhangi bir marmelat)
1 adet muz
2 adet kivi
2 adet portakal
1 adet nar

MUHALLEBİSİ:

4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
yarım paket margarin yada tereyağ

YAPILIŞI:

  Şeker ve yumurta  çırpılır. İçerisine süt ve sıvı yağ eklenir.Un ve kabartma tozuda eklenip kek hamuru  iyice çırpılır ve kalıba dökülür.  Kek hamuru fırında pişerken, pastanın muhallebisi için, margarin yada tereyağ  süt ile eritilir. Üzerine şeker, un ve nişasta eklenir. Muhallebi karıştırılarak pişirilir ve soğuması için bir kaba alınır. Muz,  kivi ve portakal dilimlenir. Nar ayıklanır. Pişen kek soğutulur ve bu arada muhallebi de iyice çırpılır. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Pastanın alt kısmına, bir kase erik marmelatı 2-3 corba kasigi suyla karıştırılıp yarisi sürülür, üzerine de muhallebi sürülerek kekin tabanı kaplanır.Muzlar ve dilimlenen kivilerle portakallar muhallebinin üzerine dizilir. Nar taneleri de diğer meyvelerle buluşturulur. Pastanın üst kekine de kalan marmelat surulup meyve koydugumuz kremanin uzerine koyulur ve üzeri muhallebi ile kaplanır. Hazır olan pastamız 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Servisten önce pastanın üzeri ve yanları pişmaniye ile kaplanır. Pişmaniyelerin üstüne nar taneleri ve dilimlenen kivilerden koyulup servis yapılır...


NOT: meyve olarak istediginiz çesiti kullanabilirsiniz... 

AFİYET OLSUN


5 yorum :

  1. ŞEHRİNAZ'CIM HİÇ ANLAMAM BEN
    KOCA BİR DİLİM KAÇIRDIM BU PASTADAN
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim canım :)
    hanımefendinin ellerine sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar şık olmuş. Yapan ellere sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  5. muhallebinin şeker miktarını belirtmemişsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...