Annemin misafirleri için yaptığım çilekli parfe...
MALZEMELER:
2 yumurta akı
yarım çay bardağı şeker
1,5 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
1 çay bardağı vişne
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 çorba kışığı şeker
YAPILIŞI:
Yumurta akları ve şeker bir kaba alınııp beyazlayana kadar çırpılır.Ayrı bir karıştırma kabında süt ve toz şanti karıştırılarak çırpılır. Yumurta akları şantiye ilave edilip karıştırılır.İçerisine çekirdekleri çıkarılmış vişneler eklenip streç geçirilmiş derin bir kaba koyulup dondurucuda bir gece bekletilir...Üzeri için çekirdekleri çıkarılmış vişneler blendırdan geçirilip bir tencereye alınır. İçerisine şeker ve nişasta eklenip karıştırılarak kaynatılır (sos koyu olursa 2-3 çorba kaşığı su eklenebilir). Sos ocaktan alınıp soğutulur. Parfe dondurucudan çıkartılıp ters çevrilir ve üzerine vişneli sos dökülerek servis yapılır
AFİYET OLSUN
nefis görünüyor canım eline sağlık
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, serin serin olsa da yesem:) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor ellerine sağlık bunu deneemem lazım :)
YanıtlaSilsevgiler....
Eline emeğine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerinize sağlık inanılmaz lezzetli görünüyor....Sevgilerimle,
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor, bu sene hiç parfe yapmadım daha :)))
YanıtlaSilAklıma düşürdüğün için sağol...
Sevgiler...
Çok güzel görünüyor,ellerıne sağlık.
YanıtlaSiloy oyy oyy. ne şahane bir görüntü..
YanıtlaSileminim tadı da nefistir..ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık arkadaşım yazın çok güzel olur
YanıtlaSilyazın serin serin mis gibi olur,eline sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilYazın en favorilerim ,hep parfeler.Eline sağlık,Şehrinaz'cım görüntü süper.
YanıtlaSilEllerine sağlık ,yaz günlerinde ne güzel gider :)
YanıtlaSiloffff.nefis nefisss.
YanıtlaSilCanım benim çok severim parfeyi. Ellerine sağlık çok güzel olmuş belli..Canım afiyet olsun.
YanıtlaSilnefıs olmus elıne sağlık
YanıtlaSil