Mevsiminde mutlaka denenmesi gereken bir lezzet ; KABAK TATLISI
MALZEMELER :
4,5 kilo kabak
1,5 kilo şeker
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
YAPILIŞI:
Kabak soyulup istediğiniz küçüklükte doğranır.Aralarına şeker serpilerek tencereye koyulur.Bu şekilde 5- 6 saat bekletilir(zamanınız yoksa bekletmeyebilirsiniz). Daha sonra ocağa koyulur ve önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar bekletilir.
NOT:
Şekeri kendi damak zevkinize yada kabağın tadına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Üzerine tahin koyarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Canım bende bugün pazardan aldım nasipse yarın yapacağım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel hele tahinlisi ayrı bir güzel.
YanıtlaSilçook severim ellerine sağlık canım sevgilerimle
YanıtlaSiltahinlenmiş tabağı alabilir miyim..ellerine sağlık
YanıtlaSilkabak tatlısına bayılırım fırınlaması da çok güzel; ellerine sağlık iyi geceler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Şehrinaz'cım. Nefis bir tatlı.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilCANIMCIM BU TABAĞI OLDUĞU GİBİ RİCA EDEYİM Bİ ZAHMET
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
NEFİS GÖZÜKÜYOR
Çok severim, hele de tahinli cevizliyse.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok sevmesemde alıyorum bir iki çatal şifa niyetine
YanıtlaSilannemler birde pekmezli yaparlar bunu
rengi daha koyu olur
eline sağlık canım
Sevgili Şehrinaz'ımmmm kabak tatlısına bayılırım. Ellerine sağlık. Şahane olmuş, afiyetle yersiniz inşallah. Bir önceki yayınındaki sofrayada daha önce konuk olamamıştım. O da müthiş görünüyor. Sofralarınızdan bereket eksik olmasın. Canım benim iyi haftalar dilerim..
YanıtlaSilSize katılıyorum kışın muhakkak yenmeli bu soğuk günlerde enerji takviyesidir
YanıtlaSilKabak tatlısı candır can..
YanıtlaSilBol tahinli çok severim..
Ellerine sağlık canım..
ellerinize sağlık. ben siizn bloğda üye olma bölümünü göremiyorum. :(
YanıtlaSilımmm bayılırım ama benimki cevizli olsun :)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş