Soğanlı alt üst böreğini sevgili MELİHA arkadaşımın bloğunda gördüm ve soğanın her halini seven biri olarak yapmalıyım dediğim bir tarif :)
MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 çay baradağı sıvıyağ
yarım çay bardağı sirke
1 yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
un
hamurların aralarını yağlamak için sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
1 kilo kuru soğan
sıvıyağ
tuz ve baharat
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zevkinize göre sıvıyağ ekleyerek kavuralım.Kavrulan soğana tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.Hamuru için , malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru 30 eşit parçaya bölelim ve 10 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamurları tabak büyüklüğünde açalım ve aralarını yağlayarak 15 'li iki grup yapalım.Açtığımız ve aralarını yağladığımız hamurları buzdolabında 15 dakika bekletelim. Bekleyen hamurların birini elimizle büyüterek yağlanmış tepsiye serelim ve üzerine soğanı koyalım.Diğer hamuruda aynı şekilde uzatarak, soğanların üzerine yerleştirelim.Üzerine sıvıyağ sürüp küçük karelere keserek ,orta hararetli fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor.sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor.
YanıtlaSileline sağlık şehrinazcığım soğanlı hamurişleri gerçekten nefis oluyor. Yıllar önce soğanlı ekmek denemem olmuştu ordan biliyorum. eminim bu böreğin çıtırlığı daha bir hoş olmuştur. Afiyet bal olsun arkadaşım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık iyi geceler:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok severim :)
YanıtlaSilAz önce ebruliyemektariflerinde de gördüm oda yapmış bu böreği..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
delicious♥♥♥
YanıtlaSilellerine sağlık ben çok severim eski tariflerden:)))
YanıtlaSilBende severim kesin bunu en kısa zamanda denemeliyim ellerine sağlık, arkadaşım.
YanıtlaSilGecmis bayraminizi kutluyor, tatlinizdan bir tane aliyorum... Sevgilerimle,
YanıtlaSil