MALZEMELER:
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
1 adet domates (rendelenmiş )
1 su bardağı buğday (haşlanmış)
1 fincan un
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2-3 çorba kaşığı tereyağ
tuz
dereotu
YAPILIŞI:
Tencereye, tereyağ ve soğan koyulup kavrulur.İçerisine domates ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Üzerine 4 su bardağı su ve zevkinize göre tuzunu da ekleyip kaynatılır.Ayrı bir kasede un ,yoğurt ve yumurta karıştırılıp, kaynayan karışıma yavaş yavaş eklenir.Buğdayı da ilave edip bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.Üzerine (yada icerisine) dereotu koyularak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
Çok besleyici ,süper bir çorba .Aşağı yukarı aynı yapıyormuşuz, ellerine sağlık Şehrinaz'cım.
YanıtlaSilSağlıklı besleyici bu çorba için.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmiiiis miiiiiis....
sevgiler...
Çorba her mevsimde güzel ama daha çok aradığımız zaman dilimi geliyor. Güzel bir tarifmiş, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık tam şifa çorbası sevgiler.
YanıtlaSilÖNCELİKLE MERHABALAR
YanıtlaSilSİZİ İZLEMEYE ALDIM
,ÇORBA NEFİS GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK