15 Ağustos 2012

ACEM ÇORBASI




Emine Beder'in tarifiyle acem çorbası ; kavrulmuş soğan ve sarımsak ile harika bir tat :)

MALZEMELER:

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz




YAPILIŞI:

Mercimeği yıkayıp, bir tencereye alalım ve dört parmak geçecek şekilde su ekleyip, tuzunu da ilave ederek  mercimekler pişene kadar haşlayalım.Teeyağ ve unu bir tavaya alıp, unun rengi değişene kadar kavuralım ve soğutalım.Soğuyan kavrulmuş una sütü ekleyip karıştırarak haşlanmış mercimeğe ilave edelim.Karışımı blendır yardımı ile çırpalım.Soğanları ve sarımsakları küçük doğrayıp zeytinyağ ile kavuralım ve servise yakın çorbamızın üzerine dökelim....

AFİYET OLSUN

12 yorum :

  1. akşama yapsam mı şehrinazım:)
    çok güzel görünüuyoor:)
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık
    çok güzel bir tarif olmuş
    yiyenlere afiyet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım :)

    üst kısmı itibariyle mahluta çorbasına, alt kısım itibariyle de çeşmi nigar çorbasına benziyor

    demek ikisi harmanlanınca acem çorbası oluyor :D

    YanıtlaSil
  4. aşotu corbasında sevmıştım kavrulmuş soğanı her corbaya yakısır denemelı bunuda ama kışa inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Sehrinazcim,biraz aksaklıklar oldu ama duzellttim sukur,Ramazan'ın ortasında başlamayayım dedim,Ramazan'dan sonra tekrar yazacağım inşallah,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. soğanların üzerine eklenmesi hoş bir ayrıntı olmuş.

    ellerine sağlık tatlım:)

    YanıtlaSil
  7. bugün bende de çorba var. acem çorbasını hiç denemedim ama soğan ve sarımsak ikilisini severim eminim lezzeti de güzeldir. sevgiler şehrinazcığım iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  8. hımmm mis gibi olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir çorba olmuş gerçekten. İlk fırsatta deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım.
    İyi Bayramlar...

    YanıtlaSil
  10. Yapımı da çok kolaymış,Şehrinaz'cım.Sarımsaklı olması herhalde lezzetini katlıyor, ben bunu kışa sakladım.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  11. Acem Çorbası tarifini not alıyorum,lezzetli olacağını düşünüyorum,ellerine sağlık,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık.Sevdiklerinle birlikte mutlu bayramlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...