16 Temmuz 2012

TIRTIL KURABİYE


MALZEMELER:

125 gr. tereyağ ( oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
un

KREMASI:

1 paket çilekli puding
süt
hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Hamur için malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip , hafif pembe olacak şekilde pişirilir. Çilekli puding üzerindeki ölçüden biraz daha katı olacak şekilde pişirilip, kurabiyelerin arasına sürüp birleştirilir.Birleşen kurabiyelerin bir ucunu da pudinge batırıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alınır...








AFİYET OLSUN

9 yorum :

  1. çok güzel olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. ayy çok beğendim bennn ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ay ne güzel olmuş bu kurabiyeler.Ellerine sağlık Şehrinaz'cım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. yaa bunlar çok şeker olmuşlar canım.uzanıp alasım geldi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bayilirim,cilekli hic denemedim.Harikasiniz.

    YanıtlaSil
  6. çilekli puding yakışmış. hep alışılagelmiş görüntüden başka bir boyuta taşınmış. eline emeğine sağlık. sağlıcakla kal...

    YanıtlaSil
  7. Çilek soslu ne güzel görünüyorlar,ellerine sağlık:)Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  8. Tırtıl kurabiyeyi çok severim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. Bu kurabiyeyi cok severim ama yapmasi o kadar zor geliyor anlatamam..
    Soyle sizin gibi hamarat komsum olsa caya gelirdim simdi ..
    eline saglik olsun canim..

    Uzun zaman oldu ziyaretinize gelemedim cok guzellik kacirmamisimdir ins. Blogumda sorun var bir turlu halledemedim.. ((
    Umudum en kiza zamanda cozulur.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...