17 Mart 2012

JÜLYEN SEBZE SOTE


MALZEMELER:

3 adet havuç
3 adet kabak
3 adet kırmızı biber
10 adet kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
tuz ve sıvıyağ

YAPILIŞI:

Havuç ,kabak  ve kırmızı biber jülyen doğranıp ayrı ayrı 3-4 kaşık sıvıyağ ve tuz eklenip sotelenir.Sotelenmiş sebzeler karıştırma kabına alınıp, içerisine jülyen doğranmış turşu ve ince doğranmış maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılıp servis tabağına alınır.


AFİYET OLSUN

10 yorum :

  1. Sevgili Şehrinaz,sağlık fışkıran sağlıklı bir sebze tabağı olmuş, ben bunun benzerini etin yanına çok yaparım.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çok leziz ve
    şık bir tabak sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Rengarenk görüntüsü ve vitamin deposu olması harika..Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. nasılda güzel görünüyor canım.yeterki sebze olsun değilmi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ben de turşu koymadan diğer malzemeler aynı şekilde çok sık yaparım.Turşu da değişik olmuş.Bir seferinde denerim.Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  7. iştah kabartan bir görüntü ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. cok lezziz olmus canim ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle hafif ve çok sağlıklı mutlaka denicem elllerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. et yemeklerinin yanına çok yakışır ellerinize sağlık tarif içinse teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...