1,5 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
yarım paket maya
yarım çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
125 gr eritilmiş tereyağ (arasına sürmek için)
yarım paket maya
yarım çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
125 gr eritilmiş tereyağ (arasına sürmek için)
YAPILIŞI:
Öncelikle karıştırma kabına su, şeker ve mayayı koyup,maya eriyene kadar bekletilir.Daha sonra tereyağ hariç diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur bekletilmeden 4 parçaya bölünür.İlk parçayı açabildiğimiz büyüklükte açarak bir kenara koyulup üzerine tereyağ sürülür.İkinci hamur da açılıp birincinin üzerine koyulup yağlanır.Yağlanan iki hamuru rulo sarıp buzdolabında 10-15 dakika bekletilir.Diğer iki parçada bu şekilde yapılır.Dolaptan çıkardığımız hamurları 1 parmak kalınlığında kesip, yatık biçimde elimizle yada merdane yardımıyla biraz açıp iç malzemesini(istediğiniz bir iç malzemesi koyabilirsiniz) koyup poğaça şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.Üzerlerine eritilmiş tereyağ'dan sürülüp 220 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Cumartesi bende yaptım bu börekten nefis oluyor siz kıymalı yaptınız sanırım ben peynirlisini yapmıştım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Yarın sabah kalkılır, spordan sonra bu güzel börek yapılır ve yenir.Elinize sağlık
YanıtlaSilellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekkür ederim:)
YanıtlaSilhazırda kıymam vardı onunla yaptım zeynep peynirlisi de güzel oluyor.
kahvaltıda çayın yanına sıcacık şimdiden afiyet olsun ıhlamurcum...
Elinize sağlık çok lezzetli kıyır kıyır görünüyorlar sevgiler...
YanıtlaSilismi güzel kendi güzelim:)eline sağlık,çok istememe rağmen sağlık sorunlarımdan dolayı hala yapamadım maalesef ama çok merak ediyorum:)şifa olsun
YanıtlaSilsevgiyle kalasın
bende arada yaparım çok güzel olur,kıyır kıyır..sizinki de öyle duruyor..ellerinize sağlık..afiyet olsun..sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖyle alışmışım ki peynirli yapmaya, ilk yapışımda kıymalı denemeliyim:)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.
çok beğendiğim böreklerden biridir..
YanıtlaSilellerine sağlık,
nice güzel paylaşımlar dilerim..
çok sevgiler şehrinaz.
talaş böreğine benziyo görüntü şahane...ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Tatlısını yemiştim ama,böreğini ilk defa görüyorum ve çok beğendim..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis gözüküyor..
Cici günler diliyorum..
Muhabbetle..
İlk misafirim için deniycem,nefis olmuştur eminim. Eline sağlık.
YanıtlaSiltatlısıda oluyor ama hiç denemedim eminim çok güzeldir ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilkucak dolusu sevgilerimle...
Hayirli ugurlu olsun blogunuz.
YanıtlaSilElinize saglik. Bu boreyi daha dun yaptim gercekten tadi guzel/
Sevgiler..
ellerine sağlık şehrinaz cım,börek denilince bizde akan sular durur,senin börekte o cinsten.
YanıtlaSilsevgiler..
reyhan kesici
tek kelimeyle nefisss. ellerine sağlık.
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım bende beklerim.
Çok güzel çıtır çıtır görünüyor. Severim kıymalı börekleri. Ellerine sağlık Şehrinazcım..
YanıtlaSil(İsmin çok güzel)
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:) herkese sevgiler...
YanıtlaSiloff çok güzel yahu :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Hello, Şehrinaz.
YanıtlaSilLovely and sweet your works !!
with awe inspiring...
Thank you World-wide LOVE and, encouragement.
The traditional celebration, with kimono infants.
Japanese colored leaves, in heartwarming space.
The prayer for all peace.
Have a good weekend.
Greetings.
From Japan, ruma ❀