5 Kasım 2011
GÜL KADAYIF
Bayram için misafirlerinize ikram edebileceğiniz sunumu rahat,görüntüsü şık bir tatlı..Herkese huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum.İyi bayramlar...
MALZEMELER:
750 gr tel kadayıf
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş)
ŞERBETİ:
5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Kadayıf ile yağ, geniş bir kabın içerisinde karıştırılır.Kadayıftan ince uzun olacak şekilde parçalar alınıp, içerisine ceviz koyup, kendi etrafında çevirerek gül şekli verilir.Bütün kadayıflar bu şekilde yapılıp tepsiye dizilir.200 derece ısıttığımız fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir.Pişen kadayıflar soğuması için bir kenara alınır.Şerbeti için şeker su ve limon suyu ocakta 6-7 dakika kaynatılır.Şerbeti ocaktan alıp 8-10 dakika kadar bekletip soğuk kadayıfların üzerine dökülür.Şerbeti çektikten sonra servise sunulur.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.mutlu bayramlar.
YanıtlaSilHarika bir tarif, üstelik dün aldığım kadayıfım var , ne yapsam derken? hemen mutfağa koşmaya karar verdim.
YanıtlaSilElinize sağlık, iyi bayramlar
Çok kolay ve şık sunumlu bir tatlı olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHayırlı bayramlar diliyorum.
Sevgilerimle.
Canım tatlın çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
İyi bayramlarrrr.
kuş yuvası gibi ne kadar cici görünüyor :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
hayırlı ve huzurlu bayramlar..
çok güzel..ellerine sağlık..iyi bayramlar diliyorum...
YanıtlaSilıyı bayramlar :)
YanıtlaSil