MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 tane orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz, kimyon, pulbiber
yeşil soğan ve maydanoz
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kırmızı mercimekler tencereye koyulup üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.Pişen mercimeklerin altı kapatılıp içerisine bulgur koyup yumuşayana kadar bir müddet bekletilir.Ayrı bir kapta küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurup içerisine salçayı, kimyon, pulbiberini ve tuzunu koyup yumuşayan bulgurlu mercimeklere ilave edip güzelce yoğuruyoruz.En son maydanoz ve yeşil soğanı koyup şekil veriyoruz.
AFİYET OLSUN
HAYIRLI OLSUN :))
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
YanıtlaSil