Yazları memlekette halamız bahçesinden bizler için toplayıp getirdiği incirlerle reçel yapıyorduk.Ancak bu sene incir ağacı yapılan barajın altında kalacak ve bizde bu güzel incirlerden mahrum kalacağız.
MALZEMELER:
1 kg incir
1,5 kg şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
İncirlerin sapları koparılıp yıkanır. Yıkanan incirler süzülmeden tencereye alınır ve şeker katılıp ocağa konulur. Koyulaşıp incirler yumuşayana kadar kaynatılır. İnmeye yakın yarım limon katılıp altı kapatılır. AFİYET OLSUNNOT:
Bozulmaması için reçeli konserve kavanozlarına kaynar olarak koyup kapakları hemen kapatılır.
Evlendiğim ilk yıllarda, eşime jest olsun diye taze incir reçeli yapmıştım.Hemde ne zorluklarla, göktaşında beklet, bademi derken, ciddi hırpalanmıştım.Sonuç billur gibi şahane bir reçel olmuştu, eşimin söylediği de ' ben incir reçeli hiç sevmem ki' olmuştu.
YanıtlaSilİncire o gün noktayı koydum ama bu sene tekrar yapacağım.
sevgilerle, elinize sağlık