19 Şubat 2017

RABİA'NIN TARİFİ İLE FAVA


Güzel arkadaşım Rabia'nın sofraları ve yaptığı lezzetler herzaman özenlidir. Ve yine arkadaşımın güzel sofrasında buradaki arkadaş grubumuzla birlikteydik. Ellerine sağlık Rabia, evinde hayırla otur inşallh (rabia'nın ve diğer arkadaşlarımın sofraları için burayı tıklayabilirsiniz)



FAVA

500 gr. kuru bakla,
2 adet kuru soğan iri doğranmış,
1/2 (yarım su bardağı zeytinyağ,
1 çorba kaşığı şeker,
Tuz ve üzerine geçecek kadar su,

YAPILIŞI:

Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün bir tencereye alınır ve diğer malzemelerde içerisine eklenir. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edilir. Ocakta suyunu çekip yumuşayana kadar bekletilir. Pişen bakla blendırdan geçirilip bir tepsiye dökülür. Kaşık yardımı ile üzeri düzeltilip streç ile kapatılır. Sıcaklığı geçince buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Dolaptan çıkarılıp dilimlenerek servis tabağına alınır. Dereotu, limon ve zeytinyağ ile servis yapılır. 



Tatlı ikramı (kurabiye tarifi için burayı , tıklayabilirsiniz)





HERKESE HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...