24 Aralık 2016

SİRKELİ KURABİYE


Bu kurabiye gerçekten harika. Sirkenin kesinlikle tadı yok, aynı zamanda ağızda dağılıyor ;)


MALZEMELER:

250 gr. oda ısısında tereyağ,
1 çay bardağı sıvıyağ,
Yarım türk kahve fincanı sirke,
2,5 su bardağı un,
2,5 su bardağı nişasta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi





YAPILIŞI:

Ceviz hariç bütün malzemeler bir kaba alınıp yoğrulur. Ceviz eklenip karıştırılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve şekil verilerek tepsiye dizilir. 160 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler soğutulup üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...