15 Kasım 2016
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Yer elmasını birde zeytinyağlı deneyin ;)
MALZEMELER:
1 kilo yer elması,
10 tane arpacık yada 2 adet piyazlık doğranmış küçük boy kuru soğan,
1 tane havuç,
1 tane mandalina suyu,
1 portakal suyu,
Yarım limon suyu
Sızma zeytinyağ (zevkinize göre ekleyin),
1 tatlı kaşığı şeker,
Tuz ve su
YAPILIŞI:
Yağ ile soğan (arpacık ise bütün) bir tencereye alınıp kavrulur. İçerisine halka doğranmış havuç koyulup kavrulmaya devam edilir. Yerelması soyulup halka şeklinde doğranıp eklenir. Limon suyu, mandalina suyu, portakal suyu ve bu suların miktarı kadarda kaynar su ilave edilir. En son şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Yarı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder