19 Ekim 2016

HATİCE ABLANIN HARİKA MUHALLEBİLİ KURABİYESİ


Tadını çok beğendiğim bir lezzet.



HAMUR MALZEMELERİ:

125 gr. oda ısısında tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


KREMA MALZEMELERİ:

yarım lt. süt
2,5 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
2 yumurta

ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri




,
YAPILIŞI.

Öncelikle kreması için malzemeler bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılıp ocaktan alınır. Ayrı bir kaba hamur malzemeleri koyulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur . Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir parçası yuvarlak borcam tepsi büyüklüğünde (büyük yuvarlak olan borcam tepsi) açılır. Tepsinin zemini yağlanıp açılan hamur yerleştirilir. Hamurun üzerine pişen krema dökülür.  Diğer ikinci parçada aynı şekilde açılıp kremanın üzerine koyulur. ısıtılmış 180 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Üzerine bolca pudra şekeri serpilir. Soğuyunca servis yapılır.





AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...