3 Mayıs 2016

ŞEYMA'NIN GÜZEL PASTASI





DİKDÖRTGEN CAM TEPSİ İÇİN

kek malzemeleri:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bu malzeme ile kek hamuru yapılır. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür. 175 dereceli fırında içini çekene kadar pişirilir. Pişen kekin ilk sıcaklığı geçince 1 su bardağı nescafeli su dökülür (1 su bardağı ılık suya 3'u bir arada koyulup eritilir).Nescafeli su ile ıslattığımız kekin üzerine 2 paket burçak bisküvi tek tek süt ile ıslatılarak tek sıra halinde dizilir.

kreması için:

3 su bardağı süt
2 türk kahve fincanı un
2 türk kahve fincanı şeker

Bu malzeme bir tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilip soğutulur. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ve 1 poşet krem şanti mikser ile çırpılır. Soğutulan kremaya eklenip mikser ile iyice çırpılır. Bisküvi dizdiğimiz kekin üzerine dökülür. Üzerine kakao serpilir. Dinlendirilip servis yapılır.








 papatesli mantarda nefisti :)

Haşlanmış patates ezilir. Tuz ve karabiber eklenir. Tepsinin tabanına yerleştirilir. Üzerine soğan ile kavrulmuş mantar dökülür. Kşar serpilip fırına verilir. Kaşer eriyince fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.




KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN,


SEVGİLERİMLE





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...