11 Ocak 2015

KAKAOLU KESTANELİ KURABİYE


Sevgili Sinem'in yaptığı nefis kurabiye.. Tarif instagram arkadaşım Maide'ye ait :)

HAMURU İÇİN MALZEMELER:

200 gr. oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ:

1,5 kase pişmiş ve ezilmiş kestane
3,5 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Öncelikle kestane ve şeker bir tavaya alinir.. Şeker eriyene kadar karistirilip ocaktan alinir.. İçerisine fındık ve tarçın ekleyerek karıştırılır.. Hamuru için malzemeler bir kaba alinir.. Karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapilir.. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar alinir.. Avuç içi ile açılıp ortasına kestane koyulur ve kapatılır.. Kapatılan kısım aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.. 180 dereceli fırında 25 dakikaya yakin pisirilir.. Fırından çıkarılıp soğutulur.. Üzerine benmari usulu eritilmiş çikolata ile servis yapılır..


AFİYET OLSUN











3 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...